Как се оправя пералня

 1. Събуйте си чорапите.

 2. Огледайте внимателно, пробвайте да щракате копчета, да отворите вратата (въпреки съмненията ви за предстоящо наводнение).

 3. Не се получава? Проявете уважение. Дайте на пералнята си време, да размисли. Аз на моята дадох 24 часа.

 4. Ако и след като сте демонстрирали добра воля, проклетията пак не ще да си ви върне дрехите, дето втори ден киснат вътре, преминете към план “Б”.

План “Б”

 1. Ако нямате резачка, вземете чук и трион, Обадете се на техник. НИЩО, ЧЕ Е ПЕТЪК, намерете му телефона и се обадете!
 2. Изслушайте инструкциите му докрай, преди да предприемете каквото и да … Еми по-полека трябваше с тоя филтър, де! Не чу ли какво каза човека!
 3. Събуйте си прогизналите чорапи. (Като не четете внимателно…)
 4. Сега спрете и запомнете добре този момент. Следващия път да сте подготвени с подходящите съдове, кофи и парцали, а не така просто да си стоите с отверка в едната ръка и тапата на филтъра в другата, докато пролетните водопади се изливат в коридора…
 5. Изчакайте стихията да отмине. През това време мислено си репетирайте речта за пред съседите ОТДОЛУ. Изрази като „форсмажор“, „природно бедствие“, „божа работа“, „карма“ може да са ви полезни.
 6. Като спре да тече и вие спрете да бършете, почистете филтъра. Отстранете всички налични ръждясали кламери, стотинки и банели от сутиени.
 7. Отстъпете на страни и полееекинка пуснете центрофугата. Ако не тръгне – звъните пак на техника и обяснявате, че сте блондинка.
 8. Ако пералнята е проработила и дори сте успели да си извадите дрехите, може спокойно да се поздравите и да си отворите биричка.
 9. И си носете дрехите по повече пъти… така де, какво е това – едно обличане и за пране? Изобщо не е еко. А и явно няма да продължи вечно.
 10. И накрая – не забравяйте! Всяко успешно пране е подарък! Като живота!
Advertisements

5 Коментари

 1. Мераклийски said,

  май 8, 2009 at 5:31 pm

  ако по дрехите ти има по-светли петна – да знаеш от белината в прахта е. не е за ръчно пране

 2. paw said,

  май 10, 2009 at 1:12 pm

  а замръзналите през зимата спирачки, защото един месец колата е стояла забравена на ръчна пред входа, знаеш ли как се оправят ? 🙂

 3. май 12, 2009 at 8:53 pm

  : )))

  Кармата е голям неприятник, тя пералнята не е виновна ама съвсем за нищо! Духът на старата пералня, живяла отдавна някъде наоколо просто прави мизерии… мисля, че ти трябва екзорсист за бяла техника!

 4. astilar said,

  май 13, 2009 at 12:23 pm

  Дали да не взема да извадя кламерите, стотинките, банелите и т.н. преди да си събуя чорапите? :mrgreen:

 5. su said,

  май 14, 2009 at 7:24 pm

  @ Мераклийски
  Ма какви бели петна бе, братче, то туй жувотно не пуска дрехите да си извадя, аз за петна ще гледам 🙂
  @Павката
  Естествено, че знам, нали съм шофьор. Седиш и чакаш първа пролет 🙂 И да знаеш, че това с ръчната се случва само по веднъж, после си го помниш до края на живота и не правиш повече подобни грешки :)))
  @ Крис
  Карма, казваш, значи. Чувала съм, че босилек в саксийка помага? Или да подходя драстично и да наредя глави чесън около пералнята и една по-голяма във въпросния филтър 🙂 Така де, няма на един дух да се даваме…. Аааа, измислих! Трябва да прекадя с калгон!
  @ Астилар
  Ох, цялата тая чорапена история ми напомня на тежкото решение, което Карлсон е трябвало да вземе, притиснат от баба си: „Карлсончо, миличък, смени си чорапите“… Та и аз като него – левия на десния, десния на левия – само мир да има :)))


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: