Няма вода

Спряха ми водата. Стоя с това уникално лепнещо усещане – тип “след осем часа в БДЖ-то” – и гледам тъпо в кранчето. Няма. За пореден път ме изпълва завист към пушачите – ето сега, ако пушех – да си запаля една цигарка на балкона и да погледна по-философски на нещата. Ама не – стоя тъпо пред кранчето по едни чисти белите дробове, а всичко останало лепне. И биричка не мога да си отворя, че после, нали и в тоалетната няма вода…..

След половин час ровене в нета, успях да открия телефон на ВиК – Варна, който да е различен от „телефон на еди коя си каса“ или „телефон за проверка на сметката“. Никой не вдига, обаче се включва запис „Поради повредата в бл.19, в квартала Чайка няма да има вода до 15.00 часа“. Весели празници! Е, пак е нещо. Вече знам точно до колко часа ще се почесвам с мрачна физиономия, дано да няма „допълнителни технически усложнения поради великденските тържества“.

След кратък анализ на ситуацията, с леля ми решаваме да ходим на кино. Мръсни. Ама то нали е тъмно там, а и вече рядко салоните се пълнят… И като се върнем, ще имаме вода (дай Боже!), с която да измием и себе си, и лепкавото усещане. Право казват хората – „Всеки ден не е като Великден“! 🙂

Advertisements

има 1 коментар

  1. декември 12, 2016 at 2:31 pm

    Хахах… хареса ми „ако пушех – да си запаля една цигарка на балкона и да погледна по-философски на нещата. Ама не – стоя тъпо пред кранчето по едни чисти белите дробове, а всичко останало лепне“ жалко за водата, интернет, вода и ток няма винаги когато ти трябва.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: